joi, 7 ianuarie 2010

Eu intreb

Motivul pentru care oameni considera ca este atat de greu sa fii fericit este ca ei intotdeauna vad trecutul mai frumos decat a fost, prezentul mai rau decât este si viitorul mai greu de rezolvat decat va fi.

Eu cred ca noi, oamenii, ne cautam singuri problemele si ca daca am incerca sa fim mai optimisti, am putea deschide ochii pentru a vedea ca lumea ce ne inconjoara nu e asa urata, ca problemele noastre chiar au rezolvare, iar prezentul poate fi bun si noi fericiti.

Dar totusi, intrebare este: Traim in trecut, prezent sau viitor? Cati dintre noi lasa trecutul in urma, traiesc clipa fara sa se gandeasca mult prea mult la viitor? Oare motivul pentru care oamenii nu sunt fericiti sunt chiar ei cu gandirea lor negativista? Cati dintre noi se mai pot considera cu adevarat optimisti? Suntem oare o natie, o lume de oameni tristi?

Si daca suntem cu adevarat tristi, cine e vinovat pentru rezultatul acesta si cum va fi pedepsit?

5 comentarii:

Di spunea...

cred ca ai dreptate.... noi singuri ne facem rau... cautam nod in papura in orice... nu e greu oare sa traim in prezent fara sa ne gandim la viitor sau la trecut? Nu cred ca as putea sa traiesc azi fara sa ma gandesc la maine. Tu ai putea?

Ioana spunea...

din pacate nu. mereu ma gandesc la ce voi face maine si la ce va trebui sa fac in viitorul apropiat, la fel cum gandesc destul de des la ce am facut pana acum...desi e ciudat, e destul de greu sa traiesti numai si numai in prezent

mindfreak spunea...

eu cred k amintirile din trecut ne guverneaza prezentul inevitabil,iar de prezent depinde imprevizibilul pe care il numim viitor.cu siguranta sunt lucruri frumaose in viata de care ar trebui sa ne agatam, si sa lasam optimismul sa intre pe fereastra noastra.dar ce facem daca el uita sa apara?fiecare problema are gravitatea si importanta ei.fara sa vrem vom fi raniti macar odata,iar asta ne va face mai puternici si atat!dar..ptr k intotdeauna exista un dar niciodata nu vom gasi cu adevarat fericirea:).insa merita sa incercam.pentru asta traim, in fond.

metafizicx spunea...

:)

Stefan spunea...

traim fie prea mult in povesti, fie prea putin in viata... cam pe aici e raspunsul... bine ai venit
k